Program
 
Muzej na prostem Pleterje
Stara domačija Šentjernejskega polja
 

Otrokom in mladini ponujamo nepozabno doživetje v naravi, kjer z upokojeno učiteljico Sonjo ter ostalimi usposobljenimi vodiči ter rokodelci spoznavajo ljudsko dediščino kot tudi naravo in živali.

Otroci se bodo spoprijeli z osnovnimi tehnikami lončarjenja, pletarjenja, risanja panjskih končnic, izdelavi lesenih igrač ter piščali, iz papirja izdelali kužka ter sodelovali pri peki dobrot v hiši s črno kuhinjo. Obenem opazujejo naravo, spoznavajo zeliščne vrtove in tako razvijajo svoje čute ob vonju številnih zelišč in začimb. Na domačiji deluje mini živalski vrt, kjer bomo spoznali domače in divje živali ter njihove osnovne značilnosti. Z vodičem se bodo pogovorili o življenju v preteklosti, v časih brez elektrike in strojev. Poigrali se bomo, kot so se igrali otroci nekoč, naredili čisto pravo tekmovanje v metanju podkev, teku v žakljih, vlečenju vrvi, zbijali bomo “kozo”, se gugali pod kozolcem toplarjem in hodili po hoduljah. Otroci bodo imeli možnost na sproščen in pristen način spoznati ostanke naše naravne in kulturne dediščine, s tem pa na njim lasten način za kratek čas podoživeti čas življenja naših dedov in babic.

V neposredni bližini muzeja si je možno pogledati tudi Kartuzijanski samostan Pleterje, kjer še vedno živijo menihi. Za obiskovalce je odprta 600 let stara gotska cerkev ter multivizijski program.

Po dogovoru z vami se bomo skupaj odločili, kakšen program bomo za vas pripravili, koliko časa si boste vzeli za prijetno druženje z nami in temu primerno se bomo skupaj dogovorili tudi za ceno programov.

Osnovna cena za ogled muzeja na prostem z vodenjem je zgolj 2,20 € na otroka!


Ogledi s programi so možni vsak dan od 7.30 do 18. ure.

Lepo povabljeni v naš mali raj pod Gorjance!!!


                                                                                Simon Udvanc,
                                                                vaš vodič in upravitelj muzeja


Rezervacija termina:

Muzej na prostem Pleterje
Drča 1
8310 Šentjernej

Tel.: #041/63 91 91
Fax.: #07/30 81 225

Program za otroke in mladino:
Stara domačija mladih ustvarjalcev